Din Mekanik Partner

Skärande Bearbetning

Vi är en högteknologisk mekanisk verkstad med huvudsakliga inriktning mot skärande bearbetning , CNC fräsning och svarvning till kunder med höga krav och med behov av avancerade detaljer och snäva toleranser.
Givetvis arbetar vi även med enklare och mindre avancerade produkter.

Exempel detalj hos HB Mekaniska AB
Exempel detalj hos HB Mekaniska AB

Vi strävar efter att vara ledande när det gäller teknologi, kompetens och kvalitet.
Med våra CNC fräsar och CNC svarvar bearbetar vi de flesta metalliska material, som aluminium, stål, rostfritt, titan, kovar, nimonic, hastelloy och inconel men även ickemetalliska material som plaster, teflon och olika typer av kompositer.

Vi har kapacitet för såväl små detaljer som större objekt på flera meter för  CNC fräsning och CNC svarvning.

Nedanför ser ni en del av vår tekniska utrustning när det gäller skärande bearbetning.


DMU Monoblock 95

DMG DMU 95 MONOBLOCK
DMU 95 Monoblock 5 axlig bearbetning

CNC-Fräs 5-axlig Styrsystem: Heidenhain TNC640 Varvtal: 20000 rpm Verktygsmagasin: 60st. Arbetsområde: 950mm x 850mm x 650mm.


DMG DMC 65 Monoblock

DMC65 RS6 RZ HB Mekaniska AB
Chuckar RZ HB Mekaniska AB

CNC-Fräs 5-axlig Styrsystem: Heidenhain TNC640 Varvtal: 18000 rpm Verktygsmagasin: 120st. Arbetsområde: 780mm x 560mm x 560mm. 6 palletter.


Prototyper och serietillverkning

Skärande bearbetning hos HB Mekaniska AB

Gränsdragningen mellan prototyper och korta serier är många gånger beroende av vad kunden har för avsikt med detaljen. För vår del är den största skillnaden att vi oftare får vara beredda på snabba ändringar i underlaget när det handlar om prototyper. Vi har väl inarbetade rutiner för att på ett strukturerat och snabbt sätt administrera och bereda produktion av ett litet antal detaljer så kostnadseffektivt som möjligt utan att ge avkall på kvalitet och leveransprecision. Många gånger är det den enskilda operatören som bereder sina egna jobb. Produktionsunderlagen består ibland av kompletta digitala konstruktionsfiler och ibland av enkla skisser.

Långa serier Med våra stora fleroperationsfräsar kör vi långa serier, främst i aluminium, men även i andra material. Vi klarar dimensioner upp till 750 x 780 x 700 mm och kan ladda upp till 12 paletter på den största maskinenTranslate »

© RZ HB Mekaniska AB, Åvägen 1, 435 44 Mölnlycke, Tel. 031-985070